Info

Kansallismaisema -näyttelyn idea on esittää yksi näkemys 2000-luvun suomalaisesta kansallismaisemasta, sekä antaa aihetta keskustelulle metsiemme hoidosta ja tulevaisuudesta.

Idea näyttelyyn on lähtöisin valokuvaaja Matti Snellmanilta, joka on myös näyttelyn pysäyttävien hakkuukuvien takana. Koska Snellman on jo pitkään toiminut yhteystyössä Greenpeacen kanssa oli luontevaa, että Greenpeace tuli myös mukaan näyttelyn yhteistyökumppaniksi.

“Ajatus Kansallismaisema.fi valokuvanäyttelystä syntyi toukuussa 2007, oltuani Greenpeacen hakkuiden kartoituslennolla Itä- ja Pohjoislapissa. Lennolla kuvaamieni hakkuiden laajuus oli uskomatonta ja halusin näyttää miltä Lapin maisemat todellisuudessa näyttävät.

Ihmisillä on romanttisia mielikuvia lapin luonnontilaisista metsistä, mutta kansallispuistojen ulkopuolella, koko Lappi näytti parturoidulta.

Ilmakuvien ympärille keräsin kuvia luonnontilaisista suojelemattomista metsistä sekä vanhojen metsien hakkuista. Pyysin mukaan myös Antti Leinosta, jonka upeat eläinkuvat kansallismaisemiemme asukkaista täydensivät kokonaisuuden”.

Lue lisää valokuvaaja Matti Snellmanista
Greenpeacen metsäkampanja

Yhteydenotot:

Valokuvaaja Matti Snellman: Matti.Snellman[ät-merkki]gmail.com